Thursday, June 30, 2011

Μεσοπρόθεσμα αρμενίζω


 και 'χω πλώρα το Γιωργιό // και 'χω την Ευρώπη πρύμα // κι άλμπουρο τον κάθε > _ _ _ ισμό
αστακοί τα ΜΑΤ // έκαναν ΜΠΑΜ // λαγοί οι ανθρώποι // μέσα στο χημικό σύννεφο // φήμες κράτους // φήμες παρακράτους // βία σε βίντεο για κάθε δίκτυο // βία που γεννάει βία και γεννάει βία // μου θυμίζει μια παλιά κατάρα της γιαγιάς // χίλιοι διαόλοι στην κοιλιά μας εμπήκανε και είναι και θηλυκοί και γεννούνε // αναρωτιέμαι // γιατί η απάντηση του κράτους σε τόσες μέρες ειρηνικών διαδηλώσεων να είναι τόσο ωμά ψυχρή // τόσο βίαιη? // μήπως τελικά πραγματικά φοβούνται τον κόσμο? // απ' έξω πόλεμος // σκόνη, πέτρες, λάσπη // και την ίδια ώρα μέσα στην Βουλή, χειροκροτούσαν ο ένας τον άλλον // για την ψήφιση ενός σχεδίου εβδομήντα σελίδων // που όμοιο του δεν έχει ξαναψηφιστεί σε αυτόν τον τόπο.

Άντε να πάρουμε την πέμπτη δόση γιατί πεινάω απ'την προηγούμενη Πέμπτη.

κι αυτή η καινούργια φράση // σόκ και δέος // πασόκ και μπέος // τα πλοκάμια της μαφίας σε ένα πρωτάθλημα πολυτελείας // και βλέπω φάτσες // μα κάτι αγριόφατσες // και σοκάρομαι // σκάνδαλο ποδοσφαίρου? // πρωτάκουστο // όλη η χώρα κρατά ενός λεπτού σιγή // ενώ μέχρι και στο χωριό μου // το Καστέλλι -όπου ανυπομονώ κάποτε να προσγειωθώ- // διοργανώνεται ποδοσφαιρική γιορτή // το 1ο Μινώα καμπ(ινγκ) // για λόγους πολιτισμού.

ο οπαπ // λόγω των σκανδάλων // είπε κλείνει την στρόφιγγα στο ελληνικό ποδόσφαιρο // αυτό το δεύτερο το π στον οπαπ, ποδόσφαιρο δεν σημαίνει? // μα > το μεσοπρόθεσμο λέει πούλα και τον οπαπ // συγνώμη // αλλά τον πούλο, οπαπ // ηχείς, ξέρεις, σαν την μικρότερη συζήτηση >
όταν κάποιος ανοίγει την πόρτα μιας τουαλέτας και είναι ήδη κάποιος άλλος μέσα:
-Ωωπ!
-Ααπ!

Άλλαξε όνομα, οπαπ // γίνε οργανισμός προγνωστικών αγώνων πολιτικών // άλλαξε τα στοιχήματα // θέλω να ποντάρω απροκάλυπτα // ποιός θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές // πότε θα έρθει το μνημόνιο 3 // και τι θα ψηφίσει ο τάδε και ο δείνα πολιτικός στην επόμενη ονομαστική ψηφοφορία // γιατί το είδα στην τιβί και τα ήξερα (σχεδόν) όλα τα ναι, τα παρών και τα όχι.

Δώσε μου ένα τηλεπαιχνίδι τουλάχιστον // ένα μπιγκ μπράδερ για δημοσιογράφους και πολιτικούς // να ψηφίζω τις Κυριακές ποιός θέλω να μείνει και ποιός να αποχωρήσει από το σπίτι // ή να μπορώ να στείλω στο τετραψήφιο νούμερο (με διψήφια χρέωση) να συμμετάσχω στα κέρδη του μαύρου χρήματος // θα ποντάρω μέχρι και τι συνολάκι θα φοράει η καινούρια κυρία δουνουτού // όταν μας απευθύνει το λόγο και μας δείξει αυστηρά το δάκτυλο.

Πούλα το νερό // πούλα το ηλεκτρικό // πούλα το κτίριο // πούλα το δρόμο // πούλα το ακρογιάλι // πούλα το πλοίο, το αεροπλάνο, το πούλμαν // πούλα τα ούλα, μαν // κι ακούμπα τα μπαούλα αλλού // εμείς λεφτά θέλουμε // φιλάργυροι επιβάτες μιας πέτρας που τρέχει στο διάστημα > περιφερόμενη -πολιτικώς- δεξιόστροφα, γύρω από μια φλεγόμενη -ιδεολογικά- μπάλα // ρε πούλα και τον ήλιο // εμείς λεφτά θέλουμε, τι άλλο // να κάνομε πράσινες // φιλικές για το περιβάλλον // επενδύσεις // δηλαδή κυρίως πολυχώρους να μπαίνουμε μέσα σαν τους μελίτακες να χανόμαστε και να ψωνίζουμε.
Ο εφαρμοστικός νόμος ψηφίστηκε // και οι φίλοι μας από το εξωτερικό μας συγχαίρουν για την ψήφιση αυτή // θα στείλουν λεφτά -και επενδυτές- από βδομάδα // όμως το θέμα είναι αν αυτός ο εφαρμοστικός νόμος εφαρμόζει πάνω μας ή μήπως μας πέφτει λίγο στενός // θα φανεί // για την ώρα μπαίνει ο Ιούλιος και θα ξεχαστούμε στο καλοκαίρι // και την φέτα το καρπούζι // που μας έμεινε στο χέρι //
ή μήπως όχι?

No comments:

Post a Comment